Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
  Prikaz ispisa

Fungimania - Broj 1 (januar, 2010.godine)
Autor/ica Poruka
PostPostano: 24 sij 2010, 02:53 
MFS Admin
MFS Admin

Konačno krećemo :cheers
Ako postoji mogućnost proslijeđujte mailom svojim poznanicima, prijateljima, gljivarima i ljubiteljima prirode.

Sa velikim zadovoljstvom Vam predstavljamo prvi broj našeg i Vašeg, besplatnog e-magazina Morchella Fungi Site-a, pod nazivom Fungimania.
Već duže vrijeme smo planirali ovako nešto, ali nismo željeli žuriti, jer smo bili svjesni da ovaj projekat neće biti nimalo jednostavno realizirati, a da u isto vrijeme ostvarimo sve što smo prethodno zamislili.
Prvi broj izlazi na možda malo skromnih 15-ak stranica, ali vjerujemo da ćete biti zadovoljni njegovim sadržajem i kvalitetom. Već od sljedećeg broja planiramo povećati broj reportaža i članaka, ali i kontributora.
Fungimania će izlaziti četiri puta godišnje, svaka tri mjeseca, dakle sljedeći broj najavljujemo već za 25. april 2010. godine, neposredno pred II MFS susrete. Ujedno Vas molimo da nam se javite putem naše mail adrese (fungimania.magazin@morchella.com.ba) i iznesete Vaše mišljenje o prvom broju. Otvoreni smo za sve vrste kritika, primjedbi i konstruktivnih prijedloga. Distribucija prvog broja će ići u elektronskom formatu na mail adrese obožavatelja kraljevstva gljiva, a naravno da nam je želja da časopis doživi i printano izdanje u bližoj budućnosti.

Časopis je dostupan za download na sljedećim linkovima:

http://www.morchella.com.ba/arhiva5.html

http://www.megaupload.com/?d=81HPLP71

Privitak:
Opaska: Fungimania - naslovnica prvog broja
prvi_broj_fungimania-1.jpg
prvi_broj_fungimania-1.jpg [ 28.01 KB | Pogledano 25 put/a. ]

Vrh

Re: Fungimania - Broj 1 (januar, 2010.godine)
PostPostano: 24 sij 2010, 13:01 
I adore mushrooms
I adore mushrooms

Hvala vam lijepo,
Nisam jos procitao sve, ali, sve me zanima.
Puno informacije, lijepo i vrijedno za uciti...
Prijatno svima
blago

Vrh

PostPostano: 24 sij 2010, 14:56 
Fotograf godine MFS-a
Fotograf godine MFS-a

Danas mi stigao e-mail, baš me je obradovao :) svaka čast na inicijativi :cheers

Eto, u zadnje vrijeme slabo idem i u šumu i na forum, ali daleko od toga da sam zaboravio gljive... jedva čekam proljeće pa ponovo u pohode... a možda bude i kakav izvještaj za časopis :shrom :shrom

BTW. pročitah u časopisu da je ona moja fotografija proglašena za fotografiju godine. Hvala svima koji su glasali, činjenica je da je bilo mnogo mnogo boljih fotografija u konkurenciji, pa sam malo iznenađen :mrgreen: Hvala još jednom.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 09:17 
I adore mushrooms
I adore mushrooms

Bravo. Lepo započeta 2010. godina. Nisam sve još pročitao , ali je prvi utisak , gde ste ( smo ) bili ranije. Svaka čast. Nadam se da ću se i ja uključiti u naredne brojeve, sa nekim prilogom. :shrom

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 16:57 
I adore mushrooms
I adore mushrooms

Cestitke za list
i sve najbolje u daljnjem radu...

Vrh

PostPostano: 26 sij 2010, 12:14 
MFS Admin
MFS Admin

Hvala Vam svima u ime nas trojice. Malo smo bili rastegli sa prvim brojem, ali valjda ćemo se sad uhodati, kad znamo šta i kako treba.
:cheers

Pozivam i ostale da se uključe i priključe koliko mogu.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2010, 22:48 
I adore mushrooms
I adore mushrooms

Sa zakasnjenjem, ali ipak i od mene cestitke za izlazak prvog lista Fungimani-je!

Pa posto sam zakasnila, onda cu malo i da vas kritikujem.
Prvo, sam naziv "Fungimania" mi se jako dopada.
Ta rec, zapravo, jako dobro opisuje stanje u kome se pravi gljivolovci nalaze u vreme odlaska (i pre odlaska ) u gljivolov.
"Razumljivo, odatle valjda i oni trnci koji nas prožimaju svaki put pri dolasku na teren ili izoštravanje čula vida dok prevrćemo i okrećemo pokrov od lišća ili iglica, dok razgrćemo vlati trave i pretumbavamo oko ostataka debla"- kako rece Nedim Jukić u clanku -"Lijepo, a rijetko!"

Mozda bih taj clanak izdvojila kao onaj koji se meni najvise dopao jer nam Nedim govori da " Sve što je potrebno je da se u čovjeku probudi i rasplamsa urođena i uvijek prisutna iskra znatiželje i želje za otkrivanjem nečeg novog."

Sve ostalo potrebno, valjda, dodje samo po sebi.

Pretpostavljam da je bar nekolicinu one dece koja su prisustvovala "Mini školi gljivarenja", prošli trnci i da su se za sva vremena zarazili prirodom i gljivolovom.

U uverenju da će Fungimania imati brojnu citalacku publiku, izlaziti u velikom broju, i animirati mlade da postanu pravi zaljubljenici u prirodu i gljive i rade na ocuvanju onoga sto nam priroda nudi, pozdravljam izlazak prvog broja casopisa i cetitam autorima.

O fotografijama- Zavidim onima koji su u stanju da naprave takve fotografije.

:cheers :twothumb :sunny2

Vrh

PostPostano: 28 sij 2010, 19:55 
MFS Admin
MFS Admin

Ljiljo, hvala ti :sunny2 , volio bih kada bi u nekom od narednih brojeva bila jedna tema o gljivama i umjetnosti (bilo kakvoj) - ako bi ti htjela biti njen potpisnik.
:allright

BTW: Svako jutro kad ustajem i otvaram oči, tvoje muhare su mi prvo što ugledam, i svakim danom su mi sve ljepše i ljepše - Hvala još jednom!
:angell

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: