Sa zakasnjenjem, ali ipak i od mene cestitke za izlazak prvog lista Fungimani-je!
Pa posto sam zakasnila, onda cu malo i da vas kritikujem.
Prvo, sam naziv "Fungimania" mi se jako dopada.
Ta rec, zapravo, jako dobro opisuje stanje u kome se pravi gljivolovci nalaze u vreme odlaska (i pre odlaska ) u gljivolov.
"Razumljivo, odatle valjda i oni trnci koji nas prožimaju svaki put pri dolasku na teren ili izoštravanje čula vida dok prevrćemo i okrećemo pokrov od lišća ili iglica, dok razgrćemo vlati trave i pretumbavamo oko ostataka debla"- kako rece Nedim Jukić u clanku -"Lijepo, a rijetko!"
Mozda bih taj clanak izdvojila kao onaj koji se meni najvise dopao jer nam Nedim govori da " Sve što je potrebno je da se u čovjeku probudi i rasplamsa urođena i uvijek prisutna iskra znatiželje i želje za otkrivanjem nečeg novog."
Sve ostalo potrebno, valjda, dodje samo po sebi.
Pretpostavljam da je bar nekolicinu one dece koja su prisustvovala "Mini školi gljivarenja", prošli trnci i da su se za sva vremena zarazili prirodom i gljivolovom.
U uverenju da će Fungimania imati brojnu citalacku publiku, izlaziti u velikom broju, i animirati mlade da postanu pravi zaljubljenici u prirodu i gljive i rade na ocuvanju onoga sto nam priroda nudi, pozdravljam izlazak prvog broja casopisa i cetitam autorima.
O fotografijama- Zavidim onima koji su u stanju da naprave takve fotografije.