Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Pravila foruma

Pravila foruma

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
  Prikaz ispisa

Opet slike problem
Autor/ica Poruka
PostPostano: 17 pro 2009, 04:10 
Newbie
Newbie

Admin. par pitanja
1.Neke slike vidim a neke ne ,odn.ili vidim sliku ili samo pise slika i nista vise primer
viewtopic.php?f=16&t=802&view=previous
Na ovoj strani ima 4 slike i nijednu ne vidim
2.Nisam pokusao preko servera na netu ,a pokusao sam a nisam uspeo direktno na postu da ubacim slike

Kako da resim situaciju

Vrh

Re: Opet slike problem
PostPostano: 17 pro 2009, 14:07 
MFS Moderator
MFS Moderator

Prije svega, dobro došao na Forum!

Što se tiče drugog pitanja, pročitaj ovo:

http://www.mfsforum.com.ba/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=38&t=5

pogledaj i ovdje pod drugom crticom: "širina fotografije maximalno može iznositi 600 px" (ostalo se odnosi na postavljanje slika u bazu)

http://www.mfsforum.com.ba/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=103&t=288

Da dodam u vezi resizer-a - tu je, naravno i Photoshop, gdje možeš ove radnje Resize (na 600px) i Save for web and devices (npr. 150kb) automatizovati, na dugme...

U vezi prvog pitanja... Ove slike koje si naveo kao primjer su na serveru ImageCave.com; pogledaj (desni klik>Properties) gdje su ostale slike koje ne vidiš postavljene. Koji browser koristiš?

Vrh

PostPostano: 17 pro 2009, 14:21 
MFS Admin
MFS Admin

Dobrodošlica i od mene :cheers

Niom ti je sve već rekao. Još ćeš naići i na nedostatak fotografija u bazi gljiva, koje su nestale najviše mojom krivicom, a koje ćemo u narednom periodu postaviti.

Želim ti ugodno druženje na forumu i da razmijenimo što više iskustva i korisnih činjenica. :twothumb

Vrh

PostPostano: 17 pro 2009, 16:40 
Newbie
Newbie

Znaci ti si "smuknuo " sajt,sreca sto si se javio i ti vec poceh da razmisljam gde sam se zezn'o.Inace trenutno koristim Operu (neku od ovih zadnjih) i nemam nekih vidljivih problema.

:twothumb

Vrh

PostPostano: 17 pro 2009, 19:01 
MFS Moderator
MFS Moderator

Ove godine nam je ušao virus na server gde je postavljena stranica, pa je jedino moguće rešenje bilo sve izbrisati i ponovo postaviti, na nesreću nisu nam sve stvari bile osigurane, pa je nešto i propalo, ali će se već vremenom ponovo popuniti, Nedim je to uzeo na sebe kao svoju krivicu,mada ja to ne vidim tako jer se svakom to može desiti i ja sam imao neke fatalne greške kad sam zauvek izbrisao neke fotografija. Ono što hoću da kažem svi smo ti mi ovde amateri i Gljive su nam hobi, i ljubav pa balansiramo kao oni surferi na moru izmedju talasa, a mi izmedju vremena za gljive i ostale obaveze, koje se svakim danom sve više nagomlavaju. Inačeno što se tiče nekih slika koje se ne vide u izvešatajima sa terena, je stvar u tome da je jedan server na kome smo stavljali slike, u medjuvremenu zatvoren pa su nam te fotografije propale, što se tiče fotografija koje hoćeš ubaciti najbolje ti je preko nekog servera za fotografije pa ubaciš samo kod, gledaj da ti fotografije ne prelaze 640pix. sirinu da ne bi razvlačile forum.

evo ti jedan od njih

http://tinypic.com/

Pozdrav Žarko.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.