Pozdrav svima, nije me bilo dugo na forumu, jednostavno, zbog kojekakvih obaveza slabo stižem da gljivarim, ali to je manji problem... veći problem je to što je ovogodišnja sezona veoma loša za gljive na području Banjaluke...

ali biće bolje...
Evo, da najavim ovogodišnju banjalučku izložbu:
IZLOŽBA GLJIVA, u organizaciji Asocijacije Gljivara RS, održaće se u nedelju i ponedeljak 25.-26.10.2009.
Izložbeni dio sastoji se od izložbe eksponata prikupljenih na terenu i izložbe proizvođača gljiva.
Svečano otvaranje: nedelja 25.10. u 10.00
Za sve zainteresovane održaće se predavanja o gljivarstvu, s početkom u 12.00h
Izložba će biti otvorena dva dana, 25. i 26.10.2009 (nedelja i poedeljak).
Ulaz je slobodan.Ove godine izložba gljiva je organizovana nekako na brzinu, ja sam u petak naveče dobio definitivnu potvrdu da se sljedećeg dana (subota) ide u sakupljanje gljiva (bez obzira na kišu i nikakve uslove...), postavka je izvršena danas (subota) a sutra ujutro će valjda biti urađena determinacija.
Zbog loših uslova na terenu sakupljeno je možda malo više od 100 vrsta, što ustvari nije ni loše jer sam očekivao mnogo manje... znači, tipične jesenje vrste, problem je što su uslovi za gljive bili očajni čitav septembar i oktobar, a ni sad nije mnogo bolje, ali drago mi je da je i ove godine uspješno organizovana izložba.
Ovim putem pozivam sve zainteresovane da u naredna dva dana posjete izložbu, a ako pronađu kakvu gljivu usput, neka je slobodno donesu, što više to bolje

Puno pozdrava iz BL!!!